10 skáb 2015

Fullback – världspremiär för ny Fiat Professional pickup på bilsalongen i Dubai

Fiat Professional lanserar nya Fullback på bilsalongen Dubai International Auto Show. En helt ny pickup utvecklad för både professionella kunder och vardagsbestyr tillgänglig för såväl Europa som för Mellanöstern och Afrika. Robust och tillförlitlig – precis som positionen i rugby och amerikansk fotboll som den ärvt sitt namn från.

Fullback – världspremiär för ny Fiat Professional pickup på bilsalongen i Dubai

 

  • Nya Fullback är Fiat Professionals helt nya arbetshäst - en bil som uppfyller behoven hos den professionella kunden lika bra som den klarar av vardagsbestyr och nöjen.
  • Robust och tillförlitlig är den redo att utmana i en-tonsklassen i hela EMEA-regionen. 
  • Individuellt anpassad för varje marknad med modern 2,4-litersdiesel i Europa.
  • Upp till 1,1 ton lastvikt, fyra karosskonfigurationer och planerad lansering i maj 2016.

 

När bilsalongen i Dubai som slår upp portarna 10 november är det världspremiär för nya Fiat Professional Fullback. En helt nyutvecklad pickup i en-tonsklassen för EMEA-regionen med upp till 1,1 tons lastvikt och 2,265 meters lastutrymme. Försäljningsstart är planerad till maj 2016.

Det är med mer än hundra års erfarenhet från lätta lastbilar som Fiat Professional utvecklat nya Fullback, en bil som breddar Fiat Professionals utbud av skräddarsydda produkter och tjänster för professionella kunder. Nya Fullback kommer att säljas i EMEA-regionen (Europa, Mellanöstern och Afrika) där det under 2014 såldes hela 675 000 pickuper i samma segment som Fullback. Det är 23 procent av den totala försäljningen av lätta lastbilar i hela regionen och hela 58 procent respektive 52 procent i Mellanöstern och Afrika.

Nya Fullback kommer garanterat att spela en ledande roll i detta segment - oavsett världsdel - med sin vinnande karaktär i kombination med en robust konstruktion och hög tillförlitlighet. Bilen är resultatet av behov och krav hos professionella experter samtidigt som den tillgodoser det som efterfrågas vid vardagsanvändning och nöjen. Nya Fullback är en bil för alla tillfällen, oavsett om det är i tjänsten eller på fritiden.

Fullback lanseras med totalt fyra karosskonfigurationer, tre utrustningsnivåer, tre motorer och två växellådor, men bilen anpassas också för varje individuell marknad. Det gör att Fullback i Europa lanseras med en 2,4-liters turbodiesel i aluminium med två effektnivåer på 150 och 180 hästkrafter. Bilen kommer både som bak- och fyrhjulsdriven med antingen nyutvecklad sexväxlad manuell växellåda eller en femväxlad automatlåda med sportläge.
Tillgängliga karossalternativ är enkelhytt, förlängd hytt, dubbelhytt och som rent chassi. Beroende på karossalternativ mäter lastflaket och totallängden olika, från 2,265 meter och 5,155 meter för enkelhytten till 1,520 meter och 5,285 meter för dubbelhytten. På versionen med förlängd hytt mäter flaket 1,85 meter och totallängden 5,275 meter. Upp till 1 100 kilo tillåts i max lastvikt, även det beroende på konfiguration. Höjden på 1,780 meter och bredden på 1,815 meter är dock densamma oberoende flakets storlek.
Priser och specifikationer för den svenska marknaden är ännu inte fastställda.

Namnet Fullback är hämtat från backspelares position med samma namn i rugby och amerikansk fotboll. En roll som ställer höga krav på flexibilitet och robusthet då spelaren både är sista man i försvarslinjen och medverkande i anfall.
Lika bred är nya Fiat Fullback som tacklar alla situationer tack vare sin praktiska och stora användbarhet. Ytterligare bredd nås genom originaltillbehör från FCA-syskonet Mopar som också premiärvisas på bilsalongen i Dubai, där nya Fullback står utställd mellan 10 och 14 november.


Är du journalist och önskar mer information? Kontakta:
Bjarne Petersen
Public Relations Director
Mobiltelefon: +45 2927 8832
E-post: bjarne.petersen@fcagroup.com
www.fiatprofessionalpress.se / www.fiatprofessionalpress.com
www.fiatprofessional.se