10 September 2014

Nya Ducato på Nordens största husbilsmässa

Fiat finns på plats med ett nytt Fiat Ducato husbilschassi på Elmia Husvagn Husbil som pågår mellan den 10-14 september. Fiat Ducato dominerar den europeiska husbilsmarknaden totalt och mer än tre av fyra husbilar i Europa byggs på Ducato-chassi. Fiat finns i monter B05:39.

Elmia Husvagn Husbil är Nordens största mässa för husbilar och husvagnar och väntas locka drygt 36.000 besökare i år. Antalet utställare är drygt 150 företag från 7 olika länder

Det är med andra ord en mässa som är som klippt och skuren för Fiat som här möter många av de kunder som valt en husbil på Ducato-bas.

Nya Ducato, som lanserats under våren, kan sammanfattas med orden Mera Teknik, Mera Komfort och Mera Värde. Det är den sjätte generationen Ducato och hela 500.000 Ducato-baserade husbilar rullar idag runt i Europa.

Fiat är från 2006 och till dags dato den enda tillverkaren som utvecklat ett speciellt husbilschassi i samverkan med alla ledande husbilstillverkare. Med 5 olika axelavstånd, 6 olika chassilängder och 4 motoralternativ är möjligheterna att skapa olika versioner 600 stycken.

Det går bra för Husbilsbranschen i Sverige och det går bra för Fiat som tillverkare. Under första halvåret 2014 ökade Fiat sina registreringar av husbilar i Europa med 5% jämfört med samma period i fjol medan branschen som helhet bara ökade 1% för motsvarande perioder.

Bilder och mera info finns på: http://www.fiatprofessionalpress.com/press/article/116357


Torbjörn Lundgren
PR Manager

 

senaste videorna

avancerad sökning

Sök...

Från
Till
Sök

Bifogade filer